Törölt vagy titkosított fájlok
visszaállítása, végleges törlése

Sokan abban a hitben élnek, hogy a hagyományos fájltörlés során és a zsarolóvírusok titkosítása nyomán az eredeti adatok nyomtalanul megsemmisülnek. Az igazság ezzel szemben az, hogy ezek a fájlok egy bizonyos ideig még visszaállíthatóak – ha nem is maradéktalanul, de egy jelentős részük biztosan. Kérje segítségünket az Árajánlat gombbal!

Törölt fájlok visszaállítása

A bevezetőben bemutatott jelenség a gyakorlatban azt jelenti, hogy fontos dokumentumaink, fotóink és egyéb fájljaink egy véletlen törlést vagy formázást követően még jó eséllyel visszaállíthatóak.

Ugyanakkor azzal is fontos tisztában lennünk, hogy a rendszer a törlés után a fájlok által elfoglalt területet felülírhatóként kezeli, így minél tovább használjuk az eszközt a törlést követően, a fájlok annál nagyobb eséllyel íródnak felül véglegesen és válnak helyreállíthatatlanná.

A baj bekövetkezésekor érdemes azonnal leállítani az eszközt, hogy speciális adat-visszaállító eszközeink segítségével, kontrollált körülmények között állíthassuk össze a törölt, de még meglévő adatok listáját és elvégezzük a helyreállítási műveletet.

FIGYELEM! Ne kísérletezzen internetről letöltött adat-helyreállító szoftverekkel, ugyanis nem-szakszerű használat esetén ezek a szoftverek véglegesen megsemmisíthetik a helyreállítandó adatokat, teljesen ellehetetlenítve a visszaszerzésüket!

Törölt fájlok végleges törlése

Amennyiben olyan adatoktól kívánunk megszabadulni, amiknek végleges megsemmisítése különösen fontos számunkra, nem elégedhetünk meg a készülék operációs rendszere által kínált alap megoldásokkal, ugyanis a hagyományos törlési művelet során a fájlok nem kerülnek törlése, csupán elrejtésre a felhasználók szeme elől.

Kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszközeinkkel különböző, többször ismételt lépésekben töröljük és írjuk felül véglegesen a fájlokat az adathordozókról (pendrive, memóriakártya, belső/külső merevlemez) a nemzetközi szabványoknak (NIST 800-88 és US DoD 5220.22-M (ECE)) megfelelően, hogy azokat még laboratóriumi körülmények között se lehessen visszaállítani – mindezt a legnagyobb titoktartásban, jegyzőkönyvekkel alátámasztva.

Médiaszanitizáció típusa NIST 800-88 US DoD 5220.22-M (ECE)
1. lépés: Felülírás… 0x00 adattal 0x00 adattal
2. lépés: Felülírás… véletlen adattal 0xFF adattal
3. lépés: Felülírás… 0x00+0xFF+véletlen adattal véletlen adattal
4. lépés: Felülírás… - 0x96 adattal
5. lépés: Felülírás… - 0x00 adattal
6. lépés: Felülírás… - 0xFF adattal
7. lépés: Felülírás… - véletlen adattal

Miért nem elegendő a merevlemezek átfúrása vagy darálása?

A manapság használatban lévő több száz gigabyte-os vagy terabyte-os merevlmezek adatsűrűsége olyan magas, hogy a lemezek néhányszor megismételt átfúrása vagy darálása számos esetben alig okoz adatvesztést a merevlmezen tárolt összes adathoz képest.

Keressen minket!

A törölt vagy törlendő adatok szakszerű kezelése sok tapasztalatot és szakmai ismeretet igényel, így nem javasoljuk az önálló házi próbálkozásokat, ugyanis a legtöbb esetben többet ártanak, mint használnak.

Kattintson az Árajánlat gombra és egy konzoltáció keretein belül egyeztetjük a lehetőségeket.

Zsarolóvírus, ransomware eltávolítás és adat-visszaállítás Adat-helyreállítás, adat-visszaállítás, adatmentés CD és DVD lemezek mentése pendrive-ra és külső merevlemezre Incidensek vizsgálata, nyomelemzés és intézkedési terv Kiberbiztonsági Fenyegetésfigyelő Csoport Antivírus, vírusirtó szoftverek

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Zsarolóvírusok eltávolítása és adat-visszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

Incidensvizsgálat és nyomelemzés

DoS, DDoS támadás, terhelésteszt

Social engineering, biztonságtudatosság

Fájlok visszaállítása és végleges törlése

Hackertámadás elleni védelem

IT biztonsági tanácsadás és oktatás

Védelmi és vizsgálati termékek

Fájlok és adattárolók „törhetetlen” titkosítása

Antivírus megoldások PC-re és mobil eszközökre

Kibersuli gyerekeknek
az internet veszélyeiről

Általános kiberbiztonsági fogalomtár

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Incidensvizsgálat és nyomelemzés

Zsarolóvírusok eltávolítása és adat-visszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

DoS, DDoS támadás, terhelésteszt

Social engineering, biztonságtudatosság

Hackertámadás elleni védelem

Árajánlat