Kiszervezett informatikai biztonság A Microsoft 38 terabájtnyi szenzitív adatot szivárogtatott ki egy rosszul konfigurált Azure tárolóval CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Gyakran Ismételt Kiberbiztonsági Kérdések

Kell-e antivírus/vírusirtó Windowsra

A windowsos kártevők, azon belül is a zsarolóvírusok az elmúlt években kivétel nélkül szinte minden felhasználót fenyegetnek, még azokat is, akik nem használnak illegális szoftvereket és nem látogatnak kétes megbízhatóságú weboldalakat. Ebből kifolyólag nagyon ajánlott antivírust vásárolni számítógépeinkre.

Kell-e antivírus/vírusirtó Androidra és iPhone-ra?

Igen, Androidon szinte kötelező, iPhone-on és iPaden pedig ajánlott valamelyik ismert gyártótól származó védelmi szoftver használata.

Kell-e antivírus/vírusirtó Linuxra?

PC-n (asztali gépen, notebookon) ajánlott, szerveren nagyon ajánlott valamelyik ismert gyártótól származó védelmi szoftver használata, amennyiben a szerver adat ki- és belépési pontként (fájlszerver, e-mail kiszolgáló stb.) is üzemel.

Miért jobb a fizetős antivírus az ingyenesnél?

Az ingyenes antivírusok az esetek túlnyomó többségében az éves előfizetéses formában terjesztett testvérük lebutított, erősen funkcióhiányos változatai, amikben nem található meg böngészővédelem, valós idejű fájlrendszer-védelem, e-mail védelem és a többi olyan szolgáltatás, amik nélkül a szoftver használatának szinte nincs is értelme. Az ingyenes antivírusok használata hamis biztonságérzetet eredményez, hiszen közel sem biztosítják a rendelkezésre álló legjobb védelmet.

Megvédi-e az adataimat a NAS és az USB-s adattároló?

A redundánsan, egyszerre több adattárolóval dolgozó NAS megoldások elsősorban a hardveres hibából eredő adatmegsemmisülés ellen nyújtanak védelmet, a zsarolóvírus- és hackertámadásokkal szemben nem.

A külső USB-s adattárolókat kizárólag biztonsági mentésre használjuk és csakis a mentés idejére csatlakoztassuk az antivírussal folyamatosan védett és ellenőrzött számítógéphez.

Árajánlat