Antivírus megoldások PC-re és mobil eszközökre

A támadások túlnyomó többsége valamilyen vírusfertőzés segítségével valósul meg, amit általában levélcsatolmány vagy böngészősebezhetőség útján, esetleg figyelmetlenségből külső adathordozón juttatnak a számítógépekre. Ezek a kártevők hátsó bejáratokat nyithatnak a rendszeren, titkosíthatják a fertőzött gép minden dokumentumát, majd nagy összegű váltságdíjat követelhetnek érte, de akár privát és/vagy céges adatokat is kiszivárogtathatnak illetéktelenek számára.

Zsarolóvírusok számítógépeken és okostelefonokon

Az elmúlt 1-2 évben a kiberbiztonsági incidensek túlnyomó többségét a zsarolóvírusok, vagy más néven ransomware-ek okozták, amik bejutva egy-egy eszközre (személyi számítógép, okostelefon, céges hálózat, stb.) letitkosítják az azokon tárolt és a hálózati megosztásokon elérhető fájlokat, majd rendkívül magas, sokmilliós nagyságrendű váltságdíjat követelnek a helyreállító kódért cserébe.

Sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt

A webes és hálózati sérülékenységvizsgálatokkal fényt derítünk azon sebezhetőségekre, amiknek kihasználásával a támadók manuális vagy automatizált módszerekkel átvehetik az irányítást a vizsgálat tárgyául szolgáló kiszolgálók felett.

Antivírus és egyéb védelmi szoftverek

A kibervédelmi piac legjobb szoftveres megoldásai, köztük a leghatékonyabb antivírus megoldások, a világ legjobb sérülékenységvizsgáló szoftvere és még sokan mások.

IT biztonsági tanácsadás és oktatás (KKV)

A támadások jelentős része valamilyen emberi mulasztás következményeként válik eredményessé. Az érintettek közérthető nyelven történő tájékoztatásával és felkészítésével viszont számos támadási vektor ellehetetleníthető, kezdve a social engineering módszerektől, egészen a malware-rel történő behatolási kísérletekig.

Adathalászat és lehallgatás elleni védelem

Az elmúlt években megtöbbszöröződött azon személyek (magánszemélyek, alkalmazottak, vállalkozók, cégvezetők, stb.) száma, akik ellen lehallgatási módszereket alkalmaztak. Az okostelefonok, a tabletek és a notebookok megfelelő, valamint rendszeres ellenőrzésével ezen támadások elháríthatók, hatékony védelmi eszközökkel pedig meg is előzhetők.

Fájlok visszaállítása, végleges törlése

Sokan abban a hitben élnek, hogy a hagyományos fájltörlés során a rendszer a fájlok minden bitjét eltávolítja a tárhelyről. Ezzel szemben csak arról van szó, hogy ezek a tartalmak lekerülnek a felhasználó által elérhető fájlok nyilvántartásából – a tárhelyről nem törlődnek le. Legalábbis nem azonnal.

Fájlok és adattárolók törhetetlen titkosítása

Manapság, amikor mind a hatóságok, mind a kiberbűnözők árgus szemekkel kutakodnak a személyes adataink után, sokakban felvetődik a kérdés, hogy mégis hogyan védhetjük meg úgy az adatainkat, hogy az ne kerüljön milliós összegekbe. Szerencsére van megoldás, ráadásul még ingyenes is. Ugyanakkor az adatok titkosításához szükséges néhány olyan ismeret, ami még a szakmában sem feltétlenül közismert.

Acunetix Web Vulnerability Scanner

Az automatikus és manuális eszközökkel is szolgáló Acunetix Web Vulnerability Scanner a piac leghatékonyabb és legkönnyebben kezelhető megoldása, aminek használatával a webfejlesztők is könnyedén megbirkóznak. Az Acunetix termékével a legkülönfélébb kiszolgálókon, szoftveres környezetben futó weboldalakat vizsgálhatjuk az általunk megadott alapossággal és teljesítménnyel.

Kiberbiztonsági fogalomtár

Azon fogalmak és rövidítések listája, amiknek ismeretében magabiztosabbak lehetünk a legfrissebb kiberbiztonsági esetek értelmezésében és a tanulságok alkalmazásában saját biztonságunk kiépítése során.