Antivírus megoldások PC-re és mobil eszközökre

A támadások túlnyomó többsége valamilyen vírusfertőzés segítségével valósul meg, amit általában levélcsatolmány vagy böngészősebezhetőség útján, esetleg figyelmetlenségből külső adathordozón juttatnak a számítógépekre. Ezek a kártevők hátsó bejáratokat nyithatnak a rendszeren, titkosíthatják a fertőzött gép minden dokumentumát, majd nagy összegű váltságdíjat követelhetnek érte, de akár privát és/vagy céges adatokat is kiszivárogtathatnak illetéktelenek számára.

Védelmi szoftverek céges környezetbe

A kártevőkészítők és -terjesztők az üzleti felhasználókat, valamint céges infrastruktúrákat támadják a legszívesebben, hiszen ezen célpontok szolgáltatják a legértékesebb adatokat és fizetik a legnagyobb váltságdíjakat az illetéktelenül letitkosított adatok visszaállításáért. Megfelelő védelmi szoftverekkel viszont megakadályozhatóak a támadások, méghozzá a helyreállítási költségek apró töredékéért.

Sérülékenység-vizsgálat és penetrációs teszt

A webes és hálózati sérülékenység-vizsgálatokkal fényt derítünk azon sebezhetőségekre, amiknek kihasználásával a támadók manuális vagy automatizált módszerekkel átvehetik az irányítást a vizsgálat tárgyául szolgáló kiszolgálók felett.

IT biztonsági tanácsadás és oktatás (KKV)

A támadások jelentős része valamilyen emberi mulasztás következményeként válik eredményessé. Az érintettek közérthető nyelven történő tájékoztatásával és felkészítésével viszont számos támadási vektor ellehetetleníthető, kezdve a social engineering módszerektől, egészen a malware-rel történő behatolási kísérletekig.

Személyes biztonsági tanácsadás és vizsgálat

Az elmúlt években megtöbbszöröződött azon személyek (magánszemélyek, alkalmazottak, vállalkozók, cégvezetők, stb.) száma, akik ellen lehallgatási módszereket alkalmaztak. Az okostelefonok, a tabletek és a notebookok megfelelő, valamint rendszeres ellenőrzésével ezen támadások elháríthatók, hatékony védelmi eszközökkel pedig meg is előzhetők.

Fájlok visszaállítása, végleges törlése

Sokan abban a hitben élnek, hogy a hagyományos fájltörlés során a rendszer a fájlok minden bitjét eltávolítja a tárhelyről. Ezzel szemben csak arról van szó, hogy ezek a tartalmak lekerülnek a felhasználó által elérhető fájlok nyilvántartásából – a tárhelyről nem törlődnek le. Legalábbis nem azonnal.

Fájlok és adattárolók törhetetlen titkosítása

Manapság, amikor mind a hatóságok, mind a kiberbűnözők árgus szemekkel kutakodnak a személyes adataink után, sokakban felvetődik a kérdés, hogy mégis hogyan védhetjük meg úgy az adatainkat, hogy az ne kerüljön milliós összegekbe. Szerencsére van megoldás, ráadásul még ingyenes is. Ugyanakkor az adatok titkosításához szükséges néhány olyan ismeret, ami még a szakmában sem feltétlenül közismert.