Törölt vagy titkosított fájlok
visszaállítása, végleges törlése

Sokan abban a hitben élnek, hogy a hagyományos fájltörlés során és a zsarolóvírusok titkosítása nyomán az eredeti adatok nyomtalanul megsemmisülnek. Az igazság ezzel szemben az, hogy ezek a fájlok egy bizonyos ideig még visszaállíthatóak – ha nem is maradéktalanul, de egy jelentős részük biztosan. Kérje segítségünket az Árajánlat gombbal!

Törölt fájlok visszaállítása

A bevezetőben bemutatott jelenség a gyakorlatban azt jelenti, hogy fontos dokumentumaink, fotóink és egyéb fájljaink egy véletlen törlést követően még jó eséllyel visszaállíthatóak.

Ugyanakkor azzal is fontos tisztában lennünk, hogy a rendszer a törlés után a fájlok által elfoglalt területet felülírhatóként kezeli, így minél tovább használjuk az eszközt a törlést követően, annál nagyobb eséllyel íródnak felül véglegesen.

A baj bekövetkezésekor érdemes azonnal leállítani az eszközt, hogy speciális adat-visszaállító eszközeink segítségével, kontrollált körülmények között állíthassuk össze a törölt, de még meglévő adatok listáját és elvégezzük a helyreállítási műveletet.

Törölt fájlok végleges törlése

Amennyiben olyan adatoktól kívánunk megszabadulni, amiknek végleges megsemmisítése különösen fontos számunkra, nem elégedhetünk meg a készülék operációs rendszere által kínált alap megoldásokkal, ugyanis a hagyományos törlési művelet során a fájlok nem kerülnek törlése, csupán elrejtésre a felhasználók szeme elől.

Kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszközeinkkel különböző, többször ismételt lépésekben töröljük véglegesen a fájlokat az adathordozókról (pendrive, memóriakártya, belső/külső merevlemez) a nemzetközi ajánlasoknak (NIST SP 800-88) megfelelően, hogy azokat még laboratóriumi körülmények között se lehessen visszaállítani.

Keressen minket!

A törölt vagy törlendő adatok szakszerű kezelése sok tapasztalatot és szakmai ismeretet igényel, így nem javasoljuk az önálló házi próbálkozásokat, ugyanis a legtöbb esetben többet ártanak, mint használnak.

Kattintson az Árajánlat gombra és egy konzoltáció keretein belül egyeztetjük a lehetőségeket.