Kiberbiztonsági
Fenyegetésfigyelő Csoport
(Cyber Threat Intelligence)

A legtöbb szervezet és magasabb védelmet igénylő magánszemély nem engedheti meg magának, hogy erőforrásokat áldozzon a potenciális kiberbiztonsági fenyegetések folyamatos figyelésére, súlyozására és elhárítására. Azért indítottuk el Fenyegetésfigyelő szolgáltatásunkat, hogy ügyfeleink naprakész információkkal rendelkezzenek az őket érintő és rájuk veszélyes biztonsági fenyegetésekről, valamint azok technikai részleteiről.

Mi az a Cyber Threat Intelligence?

A kifejezésnek jelenleg nincs közismert magyar megfelelője, de leginkább olyan hírszerzési műveleteknek feleltethető meg, amely során a legkülönfélébb forrásokból (Open Source Intelligence, Social Media Intelligence, Deep Web, Dark Web, stb…) összegyűjtött, hatalmas mennyiségű információban azonosítjuk azokat a potenciális kiberfenyegetéseket, amik veszélyeztethetik az ügyfeleink által kezelt adatok és rendszerek biztonságát.

Rendszerfelmérés

A folyamat első lépéseként egy konzultáció keretein belül felmérjük az ügyfelek igényeit, megismerjük az általuk használt szoftvereket és hardvereket, ezek alapján pedig összeállítunk egy profilt.

Potenciális kiberfenyegetések felkutatása

A profil technikai részleteinek figyelembe vételével csapatunk olyan (új) fenyegetések után kutat a sérülékenységi adatbázisokban, kártevő-riasztásokban, a témával foglalkozó médiumokon, a biztonsági cégek bejelentéseiben, a hackerfórumokon és a deep weben (összesen több száz forrásban), amik közvetlen vagy közvetett veszélyt jelentenek ügyfeleink adataira, infrastruktúráira vagy pénzére.

Fenyegetésfigyelő

Legyen szó kártevőkről, célzott támadásokról, sérülékenységekről, vagy nagyobb horderejű támadássorozatokról, felmérjük az ügyfeleinkre való veszélyességük mértékét, és indokolt esetben elindítjuk a riasztási folyamatot.

Riasztás és akcióterv

Amennyiben új, az ügyfelek számára releváns fenyegetést fedezünk fel az általunk követett források valamelyike által, 5 (technikailag indokolt esetben 10) órán belül egyedileg összeállított riasztást küldünk az érintett ügyfeleknek – a fenyegetés súlyosságával, akár laikusok számára is érthető technikai részletekkel, valamint felkészülési és megelőzési javaslatokkal – nyomtatható formátumban, vezetői összefoglalóval.

Miért válasszon minket?

Csapatunk több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik közel valós idejű, korreált információgyűjtésben, amit ezidáig az Androbit technológiai magazinban alkalmaztunk. Mivel ügyfeleink többsége nem rendelkezik extra kapacitással a hatalmas, esetünkben több száz forrásból származó információáradat begyűjtésére és feldolgozására, igény mutatkozott munkánk személyre szabott értesítések formájában történő követésére is. Amennyiben igényt tart szolgáltatásunkra, kattintson az Árajánlat gombra, és kollégánk azonnal válaszolni fog felmerülő kérdéseire.