Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Az orosz Turla hackercsoport támadhatta meg az egyik európai külügyminisztériumot Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

SQL Injection (SQLi) sérülékenység javítása, megelőzése

Mi az az SQL Injection sérülékenység, támadás?

Az SQL Injection vagy SQL befecskendezés során a kibertámadó, vagy a feljogosított etikus hacker olyan speciális kódot, karakterláncot (payload) ad meg az online beviteli felületen (keresés, regisztrációs/bejelentkezési űrlap, stb.), ami a szerveroldali feldolgozás során eltéríti az adatbázislekérést és az adatbázis olyan részeihez enged (akár módosítási) hozzáférést, amihez biztosított körülmények között amúgy nem lenne hozzáférése.

Mi az SQL Injection sérülékenység kockázata?

Az adatbázis kiszolgáló (MySQL, Microsoft SQL / MSSQL, Oracle, Firebird, PostgreSQL stb.) nem kezeli és korlátozza megfelelően a felé irányuló kéréseket, aminek eredményeként jogosulatlan felek számára is elérhetővé teszi az adatbázis és/vagy a fájlrendszer egyes részeit.

Hogyan javítható és előzhető meg az SQL Injection sérülékenység?

Hogyan ellenőrizhető az SQL Injection sérülékenység jelenléte?

Kapcsolódó weboldalak

Sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt szolgáltatás
Árajánlat