Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Az orosz Turla hackercsoport támadhatta meg az egyik európai külügyminisztériumot Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Threat-Led Penetration Testing (TLPT), Red Teaming

A Threat-Led Penetration Testing (TLPT), más néven Threat Intelligence-Led Penetration Testing vagy Red Teaming, egy olyan biztonsági vizsgálati módszer, amely célzott támadási forgatókönyveket használ az adott szervezet vagy rendszer sebezhetőségeinek felmérésére. A TLPT célja, hogy szimulálja a valós támadók viselkedését és módszereit, így lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy felmérjék, mennyire vannak felkészülve valódi kiberfenyegetésekkel szemben. A TLPT több szempontból is különbözik a hagyományos penetrációs tesztektől.

Fenyegetésvezérelt

A TLPT threat intelligence forrásokat használ a valós támadási forgatókönyvek modellezésére. Ez magában foglalhatja a célpont ellen korábban alkalmazott támadási vektorokat, az adott iparágban vagy régióban leggyakrabban előforduló fenyegetéseket, az aktuális kiberfenyegetési táj képét, valamint szervezetspecifikus infomrációkat is.

Célzott forgatókönyvek

A TLPT a szervezet specifikus környezetére és üzleti folyamataira szabott támadási forgatókönyveket használ. Ez azt jelenti, hogy a tesztelők nem csak a rendszerekben lévő sebezhetőségeket keresik, hanem azokat a módszereket is, amelyeket egy valódi támadó valószínűleg alkalmazna.

Multi-vektoros támadások

A TLPT nem csak egyetlen biztonsági rést próbál kihasználni, hanem számos különböző vektoron keresztül próbál meg behatolni, beleértve a fizikai, hálózati, alkalmazás és emberi faktorokat is.

Red Team vs. Blue Team gyakorlatok

Néhány TLPT gyakorlat két csapatot használ: egy támadó (Red Team) és egy védekező (Blue Team) csapatot. A Red Team próbálja megkerülni a biztonsági intézkedéseket és végrehajtani a támadási forgatókönyveket, míg a Blue Team megpróbálja ezeket észlelni és megakadályozni.

Szervezet folyamatos fejlesztése

A TLPT nem csak az aktuális biztonsági állapot felmérésére szolgál, hanem a szervezet védelmi képességeinek folyamatos fejlesztését is támogatja. A tesztelés eredményeként kapott visszajelzések és javaslatok alapján a szervezetek fejleszthetik biztonsági folyamataikat és protokolljaikat.

A TLPT egy összetett és intenzív folyamat, amely mélyreható ismereteket igényel a kiberbiztonsági támadási technikákról és védelmi stratégiákról, valamint a célszervezet specifikus környezetéről és üzleti működéséről.

Threat-Led Penetration Testing szolgáltatás árajánlat

Keresse etikus hacker kollégáinkat az Árajánlat gombbal, és kérjen tájékoztatást az Ön által üzemeltetett rendszerek fenyegetettségéről!

A sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt vizsgálati paraméterei Sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt lépései Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Automatikus sérülékenységvizsgálat korlátai, eredményei OWASP Top 10 sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt OWASP Web Security Testing Guide Checklist Űripari szervezetek, űrrendszerek kiberbiztonsága
Árajánlat