Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Acunetix Web Vulnerability Scanner
(weboldal sérülékenységvizsgáló szoftver)

A kiszolgálók és a weboldalak 70 százaléka tartalmaz olyan sebezhetőségeket, amiknek sikeres kihasználásával a kiberbűnözők érzékeny információkra tehetnek szert, vagy módosíthatják az szolgáltatás teljes funkcionalitását. A problémát tovább súlyosbítja, hogy a rosszindulatú hackerek manapság már nemcsak manuális eszközöket használnak, hanem automatizált megoldásokkal pásztázzák az egész internetet, így csak idő kérdése, hogy a mi weboldalunk, vagy webes szolgáltatásunk is áldozattá váljon.

Az automatikus és manuális eszközökkel is szolgáló Acunetix Web Vulnerability Scanner a piac leghatékonyabb és legkönnyebben kezelhető megoldása, aminek használatával a webfejlesztők is könnyedén megbirkóznak. Az Acunetix termékével a legkülönfélébb kiszolgálókon, szoftveres környezetben futó weboldalakat vizsgálhatjuk az általunk megadott alapossággal és teljesítménnyel.

Legyen szó egy IIS környezetben futó ASP.NET szolgáltatásról, egy Debianon futó Wordpress (PHP) blogról, vagy Azure-ban elszállásolt Ubunturól elérhető Prestashop webshopról, az Acunetix a legnagyobb alapossággal ismeri fel a vizsgálat tárgyát és ennek megfelelően jár el. Persze az ezeknél komolyabb szerveroldali technológiák is támogatottak, mint például a SOAP/WDSL, a SOAP/WCF, a WADL, az XML, a JSON és a Google Web Toolkit.

Acunetix

Bejelentkező modul: Az Acunetix számára a bejelentkezőoldalak sem jelentenek akadályt. Fejlett tevékenységutánzó technológiájával a vizsgálat során pontosan úgyanúgy hajtja végre a bejelentkezési folyamatot, ahogyan azt a próbahitelesítés során elvégeztük.


AcuSensor modul: Ha mélyebb vizsgálatot szeretnénk indítani, az AcuSensor modullal kódvizsgálatra is lehetőségünk van, így olyan sebezhetőségekre is fényt deríthetünk, amik egy black-box, vagy gray-box vizsgálat során nem derülnek ki.


Jenkins modul: Az Acunetix Jenkins Plugin segítségével az Acunetix vizsgálati szolgáltatásait integrálhatjuk a Jenkins build-folyamatába, hogy a potenciális sebezhetőségekre már a fejlesztés során, a publikálás előtt fény derüljön.


Kártevődetekálás: Az Acunetix beépített kártevővizsgálattal is segíti a munkánkat, így könnyedén felkutathatjuk azokat a linkeket a weboldalunkon, amik esetleg valamilyen külső forrásban elhelyezett digitális kártevőre irányítanak.


Beépített OpenVAS: A beépített OpenVAS sérülékenységvizsgáló segítségével az Acunetix Web Vulnerability Scanner rendszerszintű vizsgálatokat is végez, amivel feltérképezi a futtató infrastruktúrát és részletes jelentéssel szolgál annak kiberbiztonsági állapotáról, a beállított jogosultságoktól kezdve egészen az SSL konfigurációig.


Manuális segédeszközök: Az automatizált technológiák ugyan emberfeletti teljesítményre képesek, a vizsgálati jelentés nem lehet teljes az eredmények validálása nélkül. Az Acunetix erre is hatékony eszközöket biztosít a beépített HTML Editor, HTML Sniffer, HTML Fuzzer és Blind SQL Injector személyében.

Letöltés: 14 napos próbaverzió

Hivatalos weboldal: Acunetix.com

Acunetix Online Vulnerability Scanner

Az Acunetix azokra is gondolt, akik alacsonyabb költségkeret mellett szeretnének professzionális vizsgálati eredményeket. Az Acunetix Online Vulnerability Scanner egy felhőalapú, böngészőből kezelhető sérülékenységvizsgáló szoftver, ami bár koncepciójából adódón csak a publikus tartalmaknál használható, licenckonstrukcióját tekintve egy jóval olcsóbb megoldás, ráadásul a vizsgálathoz szükséges hardvererőforrás üzemeltetése sem a mi feladatunk.

A szolgáltatás egy rendkívül fejlett és letisztult kezelőfelülettel rendelkezik, amin a célpont, üzleti hatások, sérülékenységi státusz és CVSS szerint is szűrhetjük a sebezhetőségeket. Az Acunetix által felfedezett sérülékenységek alapján virtuális javítóscsomagot készíthetünk a legnépszerűbb WAF (Web Application Firewall) megoldások számára, hogy azok a javítások elvégzéséig megvédhessék szolgáltatásainkat a támadásoktól.

Használata egyszerű és nem igényel külön felügyeletet. A vizsgálat elindítása után az Acunetix felhőalapú infrastruktúrája már magától végzi a dolgát, mi pedig akár okostelefonnal is ellenőrizhetjük a folyamat aktuális állását. A bizonytalan felhasználóknak külön örömhír lehet, hogy az Acunetix Online Vulnerability Scanner ingyen is kipróbálható, így előre meggyőződhetünk a képességeiről és a hatékonyságáról.

Megnyitás: Ingyenes próba

Hivatalos weboldal: Acunetix.com

Magyar nyelvű támogatás

Vásárlóink munkáját ingyenes magyar nyelvű támogatással is segítjük, így fennakadás esetén igyekszünk minden tudásunkat és tapasztalatunkat bevetni annak elhárítása érdekében. Legyen az egy egyszerű kérés, vagy egy komolyabb téma, forduljon hozzánk bátran! Az a célunk, hogy Ön a lehető legelégedettebb legyen a termékkel.

Minősítés

A Makay Kiberbiztonsági Kft. az Acunetix Ltd. hivatalos, minősített forgalmazója – több éves szakmai és értékesítési tapasztalattal.

Makay József Acunetix Certification

Az Acunetix Web Vulnerability Scanner megvásárlása

Az Acunetix által fejlesztett sérülékenységvizsgáló szoftver különösen ajánlott azon szervezetek számára, ahol dedikált red team csapat teszteli folyamatosan a céges infrastruktúra ellenállóságát a kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben. Keressen minket a szoftver használatával, valamint megvásárlásával kapcsolatban, és mi partnerként fogjuk segíteni az Acunetixszal való munkája során.

Sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt szolgáltatás
Árajánlat