Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

A biztonságos online vásárlás, internetes webshop‑rendelés szabályai

 1. Ne csábuljunk el, ha egy nem-közismert webshop jelentősen alacsonyabb áron kínálja ugyanazt a terméket!
 2. Keressük fel az adott webshop Facebook-oldalát és nézzük meg a vásárlói véleményeket!
 3. Használjuk a bankunk által biztosított könnyen letiltható és bankkártyák közötti utalással néhány gombnyomással feltölthető virtuális webkártyánkat a webshopos fizetéseknél! De még így se használjuk a webshopok által felkínált bankkártya-adatok mentése funkciót!
 4. Ha van rá lehetőség, éljünk az előre utalásos fizetési lehetőséggel!
 5. Minden webshopos regisztráció során külön generált, erős jelszót használjunk, a jelszavainkat pedig egy mesterjelszóval védett jelszószéfben tároljuk (pl.: KeePassX, Keepass2Android, Strongbox iOS)
 6. Az e-mailben, kéretlenül (spamként) érkezett ajánlatokat kerüljük el és még csak véletlenül se nyissuk meg!
 7. Használjunk professzionális antivírust és ne elégedjünk meg az ingyenes, korlátozott vagy aktív védelem nélküli megoldásokkal!
 8. Gyanús fizetési értesítések esetén azonnal jelezzük a problémát a bankunk felé és tiltassuk le a számlánkhoz rendelt bankkártyát vagy virtuális kártyát!
 9. Lehetőleg otthon, erős jelszóval védett WiFi-n vagy a mobilneten vásároljunk a webshopokban!
 10. Szintén gyanús lehet, ha a böngészőben a webshop webcíme melletti kis lakat ikon le van húzva, vagy a webcímre kattintva http:// előtagot látunk https:// (az S a secure, biztonságos jelentése) helyett. Ugyanakkor a https:// előtag és a zöld lakat ikon még nem garancia a megbízhatóságra, ezek csupán azt jelentik, hogy a webshoppal folytatott kommunikáció titkosított.
 11. Az internetes vásárlásnál legyünk nagyon óvatosak és körültekintőek, ha pedig csalás gyanúja áll fenn, forduljunk az illetéktes (rendőrség, NAIH, NÉBIH) hatóságokhoz!

A cikk másodközlése kizárólag kattintható forrásmegjelöléssel engedélyezett!

További cikkek
Megosztás