Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Ezért nem ajánlott a Kali Linux kezdőknek

Az utóbbi időben egyre több, elsősorban Linux-alapú operációs rendszerekkel foglalkozó fórumban és közösségi csoportban teszik fel a kérdést, miszerint hogyan kell feltelepíteni az etikus hackereknek szánt Kali Linuxot, vagy mit tegyen az érdeklődő, ha valami nem működik.

A kérdések jellemzően arra engednek következtetni, hogy a kérdező semmilyen vagy csak nagyon felületes ismeretekkel rendelkezik az operációs rendszereket illetően, viszont ezek alapos ismerete nélkül kívánja elsajátítani a hackerek munkáját – körülbelül úgy, mintha tetőt szeretne építeni a házra, aminek még a falai sincsenek felhúzva.

Kezdőknek szánt Linux operációs rendszerek

Az a felhasználó, aki még nem jártas a Linux-alapú operációs rendszerek világában és önállóan (néhány Google-kereséssel) nem tud egy disztribúciót kiírni egy pendrive-ra, nem tud feltelepíteni egy számítógépre vagy egy virtuális gépre, annak egészen biztosan nem a sokkal mélyebb ismereteket igénylő Kali Linuxszal és hackerkedéssel kell elkezdenie a pályafutását.

A Kali Linux helyett inkább ismerkedjen meg a kezdők számára is javasolt Ubuntuval, Linux Minttel vagy Elementary OS-szel – gyengébb gépeken pedig a Xubuntuval.

És még azután sem ajánljuk a Kali Linux használatát, hogy az előbbiekben felsorolt rendszerek használatában nagy gyakorlatot szerzett, ugyanis a Kali telepítésének akkor van értelme, ha a felhasználó már alaposan ismeri az operációs rendszerek, az adatbázisok, a hálózati kommunikáció, a webes technológiák stb. működését és olyan programozási, valamint szkript nyelveken tud kódolni, mint a Python, a PHP, a C#, a JavaScript, a Bash és a PowerShell – ezen tudásanyag megszerzéséhez pedig nincs szükség Kali Linuxra.

Ami pedig szintén megjegyzendő, hogy a Kali komponenseinek túlnyomó része a többi Linux-rendszerben is alapból elérhető és telepíthető, a sárkánylogós rendszer csupán az etikus hackerek munkáját segítő eszközöket teszi kényelemsebben, egybe csomagolva elérhetővé. A rendszer használatával még senki sem válik hackerré és olyan alkalmazást sem fog találni benne, amivel egyetlen kattintással feltörheti bárki Facebook-fiókját.


A cikk másodközlése kizárólag kattintható forrásmegjelöléssel engedélyezett!

További cikkek
Megosztás