Ezért nem ajánlott a Kali Linux kezdőknek

Az utóbbi időben egyre több, elsősorban Linux-alapú operációs rendszerekkel foglalkozó fórumban és közösségi csoportban teszik fel a kérdést, miszerint hogyan kell feltelepíteni az etikus hackereknek szánt Kali Linuxot, vagy mit tegyen az érdeklődő, ha valami nem működik.

A kérdések jellemzően arra engednek következtetni, hogy a kérdező semmilyen vagy csak nagyon felületes ismeretekkel rendelkezik az operációs rendszereket illetően, viszont ezek alapos ismerete nélkül kívánja elsajátítani a hackerek munkáját – körülbelül úgy, mintha tetőt szeretne építeni a házra, aminek még a falai sincsenek felhúzva.

Kezdőknek szánt Linux operációs rendszerek

Az a felhasználó, aki még nem jártas a Linux-alapú operációs rendszerek világában és önállóan (néhány Google-kereséssel) nem tud egy disztribúciót kiírni egy pendrive-ra, nem tud feltelepíteni egy számítógépre vagy egy virtuális gépre, annak egészen biztosan nem a sokkal mélyebb ismereteket igénylő Kali Linuxszal és hackerkedéssel kell elkezdenie a pályafutását.

A Kali Linux helyett inkább ismerkedjen meg a kezdők számára is javasolt Ubuntuval, Linux Minttel vagy Elementary OS-szel – gyengébb gépeken pedig a Xubuntuval.

És még azután sem ajánljuk a Kali Linux használatát, hogy az előbbiekben felsorolt rendszerek használatában nagy gyakorlatot szerzett, ugyanis a Kali telepítésének akkor van értelme, ha a felhasználó már alaposan ismeri az operációs rendszerek, az adatbázisok, a hálózati kommunikáció, a webes technológiák stb. működését és olyan programozási, valamint szkript nyelveken tud kódolni, mint a Python, a PHP, a C#, a JavaScript, a Bash és a PowerShell – ezen tudásanyag megszerzéséhez pedig nincs szükség Kali Linuxra. Ami pedig szintén megjegyzendő, hogy a Kali komponenseinek túlnyomó része a többi Linux-rendszerben is alapból elérhető és telepíthető, a sárkánylogós rendszer csupán az etikus hackerek munkáját segítő eszközöket teszi kényelemsebben, egybe csomagolva elérhetővé. A rendszer használatával még senki sem válik hackerré és olyan alkalmazást sem fog találni benne, amivel egyetlen kattintással feltörheti bárki Facebook-fiókját.


A cikk másodközlése kizárólag kattintható forrásmegjelöléssel engedélyezett!

További cikkek
Ne maradjon le a legújabb kiberbiztonsági hírekről, fejlesztésekről, kutatási eredményekről és fenyegetési riasztásokról!
KATTINTSON IDE és iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, hogy a legfontosabb információk biztosan eljussanak Önhöz!

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Zsarolóvírusok eltávolítása és adatvisszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

Incidensvizsgálat és nyomelemzés

Offline fáljtitkosító webalkalmazás

DoS, DDoS támadás, terhelésteszt

Social engineering, biztonságtudatosság

Fájlok visszaállítása és végleges törlése

IT biztonsági tanácsadás és oktatás

Védelmi és vizsgálati termékek

Előadások, prezentációk,
és oktatóanyagok

Home office biztonsági vizsgálat

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Zsarolóvírusok eltávolítása és adat-visszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

IT biztonsági tanácsadás és oktatás

Védelmi és vizsgálati termékek

Megosztás