Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Az orosz Turla hackercsoport támadhatta meg az egyik európai külügyminisztériumot Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

BAKOFF – Offline biztonsági mentő szoftverszolgáltatás

Volt mentésünk, de a zsarolóvírus azt is letitkosította.” – A Makay Kiberbiztonság Kft.-t megkereső zsarolóvírus-áldozatok jelentős részétől hangzik el az előbbi mondat. Viszont nemcsak a gyakorlattal van probléma, hanem biztonsági mentő megoldásokkal, köztük a zsarolóvírus-biztos működést ígérő alternatívákkal is.

Az általunk kifejlesztett BAKOFF offline biztonsági mentő szoftverszolgáltatás célja, hogy zsarolóvírus- vagy egyéb típusú hackertámadás esetén is garantálja a fájlszerverről, vagy NAS-alapú fájlmegosztásról származó biztonsági másolat sértetlenségét és bizalmasságát.

Hogyan működik a BAKOFF?

A BAKOFF egy (szabadon választható) Linux-alapú futtatási környezetet és egy NTFS vagy Ext4 fájlrendszerrel ellátott adattároló megoldást igényel a működéséhez. A hálózaton offline (deaktivált hálózati adapterrel) várja az ütemezett mentés pillanatát, majd az adott időpontban felcsatlakozik a hálózatra, könyvtárként felcsatolja a hálózati fájlmegosztást, könyvtárként felcsatolja a másolat tárolására szolgáló adattárolót, majd a biztonsági ellenőrzéseket követően elvégzi a fájlszinkronizálást az új vagy a legutolsó szinkronizálás óta módosított fájlok esetében.

A koncepcióból következik, hogy a megoldás kizárólag a szinkronizálás idejére csatlakozik a hálózathoz, minimális számú nyitott porttal, tehát egy zsarolóvírus számára lényegében felfedezhetetlenül.

Milyen formátumokban érhető el?

Raspberry Pi

Mikroszámítógép

A BAKOFF első előfizetője egy Raspberry Pi‑n kívánta futtatni a szoftvert, ami kiváló megoldás olyan környezetben, ahol fontos az alacsony fogyasztás, a feladatorientáltság és az eszközköltség.

PC, Server

PC vagy szerver

A mikroszámítógépes megoldáshoz hasonlóan a BAKOFF dedikált PC-n vagy szerveren is ugyanúgy használható, csupán egy rajta futó Linux-alapú operációs rendszert kell biztosítani a megfelelő működéséhez.

Virtual Machine

Virtuális gép

A formátum megvalósítása ugyan bonyolultabb az előzőeknél, de ha az adattároló eszköz elérése biztosított a virtuális operációs rendszer számára, a BAKOFF nem tesz különbséget a futtató platformok között.

Hogyan vásárolható meg a BAKOFF?

BAKOFF offline biztonsági mentő szoftvert úgynevezett szoftverszolgáltatás formájában nyújtjuk ügyfeleinknek. Ez magából a szoftverből, a futtatókörnyezet kialakításából és üzembe helyezéséből, a szoftver folyamatos fejlesztéséből és frissítéséből, valamint folyamatos távoli szupportból áll.

Szoftver

SZOFTVER


  • Biztonsági mentő szoftver
  • Az IT infrastruktúrának megfelelő konfigurálás és testre szabás
  • Virtuális vagy fizikai futtatókörnyezet kialakítása
79 999 Ft
Támogatás

SZOLGÁLTATÁS


  • Szoftverfejlesztések és -frissítések
  • Folyamatos távoli (indokolt esetben helyszíni) szupport
49 999 Ft / év

Figyelem! A feltüntetett árak a 27% ÁFÁ-t nem tartalmazzák. Amennyiben a fenti csomagok nem fedik le tökéletesen az igényeit, kérjen egyedi ajánlatot!

Árajánlat