Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Az orosz Turla hackercsoport támadhatta meg az egyik európai külügyminisztériumot Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Böngésző Biztonsági Bővítmény
Álhírekre, csalásokra, kártevőkre és adathalász weboldalakra való figyelmeztetés

Letöltés PC-re: Google Chrome, Mozilla Firefox

Támogatás: paypal.me/makayjozsef

Visszajelzés: info@makay.net

A Makay Kiberbiztonsági Kft. elhivatott az internetezők védelmének támogatásában. Ezzel a böngészőkiegészítővel egy olyan eszközt kívánunk a felhasználóknak adni, amivel jelentősen csökkenthető az internetes veszélyforrások hatékonysága. A bővítmény megvizsgálja az éppen megnyitott weboldal címét és tartalmát, majd ha a fejlesztőink által megadott szűrőfeltételek valamelyikére egyezést talál, különböző típusú figyelmeztetéseket és javaslatokat mutat a felhasználónak.

FIGYELEM! Amennyiben gyanús weboldallal vagy e-maillel találkozik az interneten, jelentse nekünk, hogy megvizsgálhassuk és szükség esetén továbbfejlesszük a bövítményt!

Böngésző Biztonsági Bővítmény

Átverő, csaló, uszító oldalak: A bővítmény egy folyamatosan frissített és ellenőrzött lista alapján hívja fel a figyelmet az olyan káros tartalmakra, amiket a publikálói rosszindulatból vagy kifejezetten támadási céllal hoztak létre.


Adathalász oldalak: A személyes adatokra, bankkártya adatokra és belépési azonosítókra specializált adathalász oldalak beazonosításának algoritmusai folyamatos fejlesztés alatt állnak, hogy a felhasználók még az adatok megadása előtt értesüljenek a támadási kísérletről.


Kattintásvadász oldalak: A bővítmény olyan weboldalakra is figyelmeztet, amik ugyan nem feltétlenül tekinthetőek károsnak, mégis számos olyan módszerrel dolgoznak, amik sokak számára megtévesztő lehet.


Nem-biztonságos oldalak: A bővítmény figyelmeztetést ad ki, amennyiben egy weboldal titkosítás nélküli, lehallgatható http:// csatornán kér be bejelentkezési adatokat és nem kényszeríti ki a https:// használatát.


Kártékony kódok: Rengeteg zsarolóvírus-támadás hátsókaput (backdoor) rejtő, illegális Microsoft Windows és Office aktivátorok elindításával valósul meg. A bővítmény megpróbálja időben azonosítani azokat a weboldalakat, amik ilyen szoftvereket terjesztenek.


Javaslatok: A felhasználók a riasztások mellett javaslatokat is kapnak a további teendőkre, így elkerülhetik az internet kétes weboldalainak veszélyeit.

Fontos megjegyeznünk, hogy a bővítmény is tévedhet, hiszen a kiberbűnözők folyamatosan a kiskapukat keresik, ráadásul időnként fals-pozitív találatokkal is találkozhatunk. Ezeket a trendeket és hibajelenségeket igyekszünk a lehető leghamarabb feldolgozni, majd rájuk reakciót adni egy újabb verzió kiadásával.

Adathalászat elleni védelem

Az adathalászatra utaló jelek keresésénél különös figyelmet fordítunk a következő szervezetek weboldalaira: Facebook, Telekom, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, OTP Bank, K&H Bank, Raiffeisen Bank, Budapest Bank, MagNet Bank, Erste Bank, MKB Bank, CIB Bank

Adatkezelési tájékoztató

A Makay Kiberbiztonsági Kft., mint Adatkezelő által publikált és folyamatosan frissített Böngésző Biztonsági Bővítmény semmilyen adatot nem továbbít az Adatkezelő számára és nem tárol a felhasználók eszközein olyan adatokat, amikhez az Adatkezelő hozzáférhet.

Felelősségvállalás

  1. Az oldalon bemutatott és elérhetővé tett Böngésző Biztonsági Bővítmény nem módosítja a megtekintett oldalak lényegi tartalmát és nem állítja meg a támadó, rosszindulatú kódok betöltődését
  2. A szoftver csak a fenyegetések esetleges gyanújára hívja fel a felhasználók figyelmét, azok ellen közvetlenül nem véd
  3. Az egyre komplexebb és precízebb támadási módszerek megjelenése miatt fennáll az esélye, hogy a szoftver nem képes beazonosítani egy támadási kísérletet
  4. A fejlesztők nem vállalják a felelősséget a beazonosítatlan fenyegetések által okozott károkért, sem a felhasználók figyelmeztetés utáni tevékenységéért
Fortinet FortiGate tűzfalak Antivírus, vírusirtó szoftverek, hálózati tűzfalak Hogyan működnek a zsarolóvírusok, ransomware-ek? Mit tegyünk zsarolóvírus-támadás esetén?
Megosztás