Böngésző Biztonsági Bővítmény
Megtévesztő, csaló vagy adathalász weboldalakra való figyelmeztetés

Letöltés: Google Chrome, Mozilla Firefox (Hamarosan)

Támogatás: paypal.me/makayjozsef

Visszajelzés: mail@makay.net

A Makay.net kibervédelmi megoldások elhivatott az internetezők védelmének támogatásában. Ezzel a böngészőkiegészítővel egy olyan eszközt kívánunk a felhasználóknak adni, amivel jelentősen csökkenthető az internetes veszélyforrások hatékonysága. A bővítmény megvizsgálja az éppen megnyitott weboldal címét és tartalmát, majd ha a fejlesztőink által megadott szűrőfeltételek valamelyikére egyezést talál, különböző típusú figyelmeztetéseket és javaslatokat mutat a felhasználónak.

Böngésző Biztonsági Bővítmény

Átverő, csaló, uszító oldalak: A bővítmény egy folyamatosan frissített és ellenőrzött lista alapján hívja fel a figyelmet az olyan káros tartalmakra, amiket a publikálói rosszindulatból vagy kifejezetten támadási céllal hoztak létre.


Adathalász oldalak: A személyes adatokra, bankkártya adatokra és belépési azonosítókra specializált adathalász oldalak beazonosításának algoritmusai folyamatos fejlesztés alatt állnak, hogy a felhasználók még az adatok megadása előtt értesüljenek a támadási kísérletről.


Kattintásvadász oldalak: A bővítmény olyan weboldalakra is figyelmeztet, amik ugyan nem feltétlenül tekinthetőek károsnak, mégis számos olyan módszerrel dolgoznak, amik sokak számára megtévesztő lehet.


Nem-biztonságos oldalak: A bővítmény azoknál az oldalaknál is figyelmeztetést ad ki, amik titkosítás nélküli, lehallgatható http:// csatornán kérnek be bejelentkezési adatokat és nem kényszerítik ki a https:// használatát.


Javaslatok: A felhasználók a riasztások mellett javaslatokat is kapnak a további teendőkre, így elkerülhetik az internet kétes weboldalainak veszélyeit.

Fontos megjegyeznünk, hogy a bővítmény is tévedhet, hiszen a kiberbűnözők folyamatosan a kiskapukat keresik, ráadásul időnként fals-pozitív találatokkal is találkozhatunk. Ezeket a trendeket és hibajelenségeket igyekszünk a lehető leghamarabb feldolgozni, majd rájuk reakciót adni egy újabb verzió kiadásával.

Adatkezelési tájékoztató

A Makay.net (Makay József), mint Adatkezelő által publikált és folyamatosan frissített Böngésző Biztonsági Bővítmény semmilyen adatot nem továbbít az Adatkezelő számára és nem tárol a felhasználók eszközein olyan adatokat, amikhez az Adatkezelő hozzáférhet.

Fortinet FortiGate tűzfalak Antivírus, vírusirtó szoftverek, hálózati tűzfalak Hogyan működnek a zsarolóvírusok, ransomware-ek? Mit tegyünk zsarolóvírus-támadás esetén?

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Incidensvizsgálat és nyomelemzés

Zsarolóvírusok eltávolítása és adat-visszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

DoS, DDoS támadás, terhelésteszt

Social engineering, biztonságtudatosság

Fájlok visszaállítása és végleges törlése

Hackertámadás elleni védelem

IT biztonsági tanácsadás és oktatás

Forráskód-vizsgálat, code review

Védelmi és vizsgálati termékek

Fájlok és adattárolók „törhetetlen” titkosítása

Antivírus megoldások PC-re és mobil eszközökre

Kibersuli gyerekeknek
az internet veszélyeiről

Kártevővizsgálat speciális környezetben

GDPR tanácsadás és felkészítés

Általános kiberbiztonsági fogalomtár

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Incidensvizsgálat és nyomelemzés

Zsarolóvírusok eltávolítása és adat-visszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

DoS, DDoS támadás, terhelésteszt

Social engineering, biztonságtudatosság

Hackertámadás elleni védelem

Megosztás