Böngésző Biztonsági Bővítmény
Álhírekre, csalásokra, kártevőkre és adathalász weboldalakra való figyelmeztetés

Letöltés PC-re: Google Chrome, Mozilla Firefox

Támogatás: paypal.me/makayjozsef

Visszajelzés: mail@makay.net

A Makay Kiberbiztonsági Kft. elhivatott az internetezők védelmének támogatásában. Ezzel a böngészőkiegészítővel egy olyan eszközt kívánunk a felhasználóknak adni, amivel jelentősen csökkenthető az internetes veszélyforrások hatékonysága. A bővítmény megvizsgálja az éppen megnyitott weboldal címét és tartalmát, majd ha a fejlesztőink által megadott szűrőfeltételek valamelyikére egyezést talál, különböző típusú figyelmeztetéseket és javaslatokat mutat a felhasználónak.

FIGYELEM! Amennyiben gyanús weboldallal vagy e-maillel találkozik az interneten, jelentse nekünk, hogy megvizsgálhassuk és szükség esetén továbbfejlesszük a bövítményt!

Böngésző Biztonsági Bővítmény

Átverő, csaló, uszító oldalak: A bővítmény egy folyamatosan frissített és ellenőrzött lista alapján hívja fel a figyelmet az olyan káros tartalmakra, amiket a publikálói rosszindulatból vagy kifejezetten támadási céllal hoztak létre.


Adathalász oldalak: A személyes adatokra, bankkártya adatokra és belépési azonosítókra specializált adathalász oldalak beazonosításának algoritmusai folyamatos fejlesztés alatt állnak, hogy a felhasználók még az adatok megadása előtt értesüljenek a támadási kísérletről.


Kattintásvadász oldalak: A bővítmény olyan weboldalakra is figyelmeztet, amik ugyan nem feltétlenül tekinthetőek károsnak, mégis számos olyan módszerrel dolgoznak, amik sokak számára megtévesztő lehet.


Nem-biztonságos oldalak: A bővítmény figyelmeztetést ad ki, amennyiben egy weboldal titkosítás nélküli, lehallgatható http:// csatornán kér be bejelentkezési adatokat és nem kényszeríti ki a https:// használatát.


Kártékony kódok: Rengeteg zsarolóvírus-támadás hátsókaput (backdoor) rejtő, illegális Microsoft Windows és Office aktivátorok elindításával valósul meg. A bővítmény megpróbálja időben azonosítani azokat a weboldalakat, amik ilyen szoftvereket terjesztenek.


Javaslatok: A felhasználók a riasztások mellett javaslatokat is kapnak a további teendőkre, így elkerülhetik az internet kétes weboldalainak veszélyeit.

Fontos megjegyeznünk, hogy a bővítmény is tévedhet, hiszen a kiberbűnözők folyamatosan a kiskapukat keresik, ráadásul időnként fals-pozitív találatokkal is találkozhatunk. Ezeket a trendeket és hibajelenségeket igyekszünk a lehető leghamarabb feldolgozni, majd rájuk reakciót adni egy újabb verzió kiadásával.

Adathalászat elleni védelem

Az adathalászatra utaló jelek keresésénél különös figyelmet fordítunk a következő szervezetek weboldalaira: Facebook, Telekom, Nemzeti Adó- és Vámhivatal, OTP Bank, K&H Bank, Raiffeisen Bank, Budapest Bank, MagNet Bank, Erste Bank, MKB Bank, CIB Bank

Adatkezelési tájékoztató

A Makay.net (Makay József), mint Adatkezelő által publikált és folyamatosan frissített Böngésző Biztonsági Bővítmény semmilyen adatot nem továbbít az Adatkezelő számára és nem tárol a felhasználók eszközein olyan adatokat, amikhez az Adatkezelő hozzáférhet.

Felelősségvállalás

  1. Az oldalon bemutatott és elérhetővé tett Böngésző Biztonsági Bővítmény nem módosítja a megtekintett oldalak lényegi tartalmát és nem állítja meg a támadó, rosszindulatú kódok betöltődését
  2. A szoftver csak a fenyegetések esetleges gyanújára hívja fel a felhasználók figyelmét, azok ellen közvetlenül nem véd
  3. Az egyre komplexebb és precízebb támadási módszerek megjelenése miatt fennáll az esélye, hogy a szoftver nem képes beazonosítani egy támadási kísérletet
  4. A fejlesztők nem vállalják a felelősséget a beazonosítatlan fenyegetések által okozott károkért, sem a felhasználók figyelmeztetés utáni tevékenységéért
Fortinet FortiGate tűzfalak Antivírus, vírusirtó szoftverek, hálózati tűzfalak Hogyan működnek a zsarolóvírusok, ransomware-ek? Mit tegyünk zsarolóvírus-támadás esetén?

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Zsarolóvírusok eltávolítása és adat-visszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

Incidensvizsgálat és nyomelemzés

DoS, DDoS támadás, terhelésteszt

Social engineering, biztonságtudatosság

Fájlok visszaállítása és végleges törlése

Hackertámadás elleni védelem

IT biztonsági tanácsadás és oktatás

Forráskód-vizsgálat, code review

Védelmi és vizsgálati termékek

Fájlok és adattárolók „törhetetlen” titkosítása

Antivírus megoldások PC-re és mobil eszközökre

Kibersuli gyerekeknek
az internet veszélyeiről

GDPR tanácsadás és felkészítés

Általános kiberbiztonsági fogalomtár

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Incidensvizsgálat és nyomelemzés

Zsarolóvírusok eltávolítása és adat-visszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

DoS, DDoS támadás, terhelésteszt

Social engineering, biztonságtudatosság

Hackertámadás elleni védelem

Megosztás