Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Az orosz Turla hackercsoport támadhatta meg az egyik európai külügyminisztériumot Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

CD és DVD lemezek mentése, lemásolása pendrive-ra és külső merevlemezre
(Biztonsági mentés és adat-visszaállítás)

Az optikai lemezek (CD, DVD, stb.) a modern adattárolási megoldások fekete bárányai, ugyanis nagyon korlátozott a kapacitásuk, rendkívül sérülékenyek és idővel akkor is használhatatlanná válnak, ha soha nem vettük ki a tokjukból. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy időben lementsük róluk az adatokat és biztonságba helyezzük olyan adathordozó megoldásokon, amik túlélik az elkövetkező éveket.

Éveken át gyenge minőségű adathordozókra készítettük a mentéseket

A 2000-es évek legnépszerűbb adathordozói a CD-k és a DVD-k voltak, hiszen már megfizethetőek voltak az írási lehetőséget is biztosító meghajtók, az optikai lemezek árai pedig az 50 forinthoz közelítettek a fekete importnak köszönhetően.

Akkoriban viszont még nem volt közismert, hogy ezek a lemezek rendkívül érzékenyek a környezeti behatásokra és magára az időre is, ebből kifolyólag mindenki ilyen lemezekre mentette élete legfontosabb eseményeinek (18. születésnap, ballagó, gyermek születése, stb.) felvételeit, annak reményében, hogy majd évek múlva előveheti és megtekintheti azokat.

A meghajtók eltűntek, a lemezek meghibásodtak

A modern számítógépek viszont már nem rendelkeznek optikai meghajtókkal, az asztali DVD-lejátszók pedig apránként eltűnnek a háztartásokból, így sokszor esély sincs arra, hogy visszatekintsünk ezekre az emlékekre.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy ha még maradt is ilyen lejátszó otthon, az már vagy nem működik, vagy maga a CD vagy DVD hibásodott meg.

Mi lementjük, és biztonságba helyezzük a dokumentumait, a fotóit és a videóit!

A Makay Kiberbiztonsági Kft. munkatársai rendelkeznek a lementéshez szükséges hardvereszközökkel és számos olyan adatmentő, valamint -helyreállító technikát ismernek, amikkel biztonságba (pendrive-ra, külső merevlemezre, felhőbe, stb.) helyezhetik az Ön optikai lemezeinek tartalmát.

Kattintson az Árajánlat gombra, mi pedig további részletekkel és segítséggel szolgálunk a témával kapcsolatban!

Meghibásodott és törölt adatok helyreállítása
Árajánlat