Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

FIGYELEM! A szolgáltatást átmenetileg felfüggesztettük!

Facebookos zaklatók, rágalmazók lenyomozása és feljelentése
(Facebook-oldalak és -bejegyzések törlése)

A névtelen vagy nevüket felvállaló internetes zaklatók és rágalmazók abban a hitben élnek, hogy amit az interneten tesznek, az lenyomozhatatlan és a tetteiknek nem lesznek következményei. A legtöbb esetben viszont teljesen amatőr „támadókról” van szó, akik olyan hibákat követnek el, amikkel beazonosíthatóak, megnyilvánulásaik pedig bizonyítékul szolgálhatnak egy esetleges feljelentés során.

  Internetes zaklatók, trollok

  Az internetes zaklatás (cyberbullying) során egy általunk ismert vagy ismeretlen személy akaratunk ellenére akar velünk kommuniálni és/vagy olyan dolgokat közölni, ami minket megbánthat, zavarhat.

  Az ilyen zaklatók lehetnek célzottan rosszakarók, akik ismernek minket és ártani szeretnének nekünk, de lehetnek akár „internetes trollok” is, akiknek az okoz örömöt, ha felidegesítenek bennünket.

  Becsületsértés, rágalmazás, megalázás

  Hozzászólások: Olyan hozzászólások jelenhetnek meg a fotóink, a videóink és egyéb publikus megosztásaink alatt, amik sértésként hatnak ránk, vagy olyan információkat tartalmaznak, amik csak ránk tartoznak.


  Bejegyzések, megosztások: Az interneten bárki bármit megtehet, így azt is, hogy számunkra sértő, rágalmazó, becsületsértő tartalmat oszt meg rólunk, vagy velünk kapcsolatban. Ide sorolhatóak a szöveges, fotós és videós megosztások is.


  Oldalak: Egyre több esetben találkozhatunk az interneten olyan esetekkel, amikor a zaklató/rágalmazó odáig megy, hogy külön weboldalt vagy Facebook-oldalt hoz létre áldozata számára, amivel nagyobb tömegeket érhet el sértő mondanivalójával.

  Cyberbullying

  Becsületsértő, rágalmazó bejegyzések és oldalak eltávolítása a Facebookról

  Bár minden megosztott Facebook-bejegyzés és -oldal valamelyik sarkában lehetőség van az adott tartalom (fel)jelentésére az üzemeltetőknél, ezen kérések többsége a kukában végzi a részletes magyarázat és az egyértelműen meghatározható bűncselekmény hiánya miatt – ami nem is csoda, ha a közösségi portál felülete nem biztosít lehetőséget az üzemeltetéssel való közvetlen kommunikációra.

  Munkatársaink viszont ismerik azokat a lehetőségeket, amik közvetlenebbek a közismert „jelentési” lehetősgektől, így hatékonyabbak vehetik rá a Facebook moderátorait az adott tartalom eltávolítására, vagy személy letiltására.

  Kiderítjük, ki próbálja tönkre tenni az életét!

  A közösségi hálózatokon szerzett szakmai ismereteink segítségével összegyűjtjük a bizonyítékokat, kiderítjük az elkövető(k) kilétét, segítünk a probléma megoldásához szükséges lépések megtételében és részletes nyomozati jegyzőkönyvvel szolgálunk, hogy ügyfeleink hírneve és rugalma helyreálljon.

  Kattintson az Árajánlat gombra, mi pedig további részletekkel és segítséggel szolgálunk a témával kapcsolatban!

  Hackertámadások elleni védelem és oktatás
  Árajánlat