Informatikai, IT biztonsági tanácsadás és felkészítés fotósoknak, könyvelőknek, közös képviselőknek és egyéb vállalkozóknak

Az elmúlt időszakban számos fotós, könyvelő, közös képviselő és egyéb vállalkozó kereste meg a Makay Kiberbiztonsági Kft.-t azzal a problémával, miszerint az általuk kezelt ügyféladatok (fotók, dokumentumok, táblázatok, számlák stb.) megsérültek, elérhetetlenné váltak vagy kiszivárogtak. Egy ilyen incidens akár a vállalkozás működését ellehetetlenítő reputációs veszteséget, az ügyfelek részéről pedig pótolhatatlan veszteséget jelenthet, így mindenképpen ajánlott ezekre az incidensekre felkészülni és azokat megelőzni.

Milyen intézkedésekkel védhetőek meg az ügyfelek adatai és csökkenthető a biztonsági kockázat?

  1. Professzionális, fizetős antivírus használata – A zsarolóvírusok és egyéb kártevők azonosítására és megállítására.
  2. Adathordozók biztonságos kezelése – Szabályos leválasztás, lecsatlakoztatás, titkosítás, strukturált adattárolás.
  3. Offline, megadott időközönként felcsatlakoztatott és frissített biztonsági mentések titkosított adathordozón – Az adatlopások és a zsarolóvírus támadások hatásának csökkentése érdekében.
  4. Duplikált adattárolás (dupla SD-kártya, 4 lemezes NAS stb.) – Az adathordozó meghibásodásának esetére.
  5. Részletes adatkezelési nyilatkozat – A szerződéskötés feltétele, hogy az ügyfél a nyilatkozatot megismerte és elfogadta.
  6. Fokozott biztonságú szolgáltatáscsomagok biztosítása – Az ügyfél magasabb díjazás fejében kérhessen extra védelmi intézkedéseket.
  7. Féléves/éves biztonsági átvizsgálás – Külső szakértő által kiállított nyilatkozattal.

Honnan kérhetek segítséget a felkészülésben?

Kérjen segítséget a Makay Kiberbiztonsági Kft-től a felkészülésben az Árajánlat gombbal és előzze meg a milliós károkat okozó kiberbiztonsági incidensek bekövetkezését!

Biztonsági szoftverek és hardverek GDPR tanácsadás, felkészítés és megfelelés Rendszer- és adatvédelmi megoldások Webes, hálózati és rendszerszintű sérülékenységvizsgálat
Ne maradjon le a legújabb kiberbiztonsági hírekről, fejlesztésekről, kutatási eredményekről és fenyegetési riasztásokról!
KATTINTSON IDE és iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, hogy a legfontosabb információk biztosan eljussanak Önhöz!
Árajánlat