Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Az orosz Turla hackercsoport támadhatta meg az egyik európai külügyminisztériumot Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Adathelyreállítás, adatvisszaállítás, adatmentés
(Törölt fájlok, adatok, formázott meghajtók visszaállítása, helyreállítása)

Sokan abban a hitben élnek, hogy a hagyományos fájltörlés során és/vagy meghajtó-formázás nyomán az eredeti adatok nyomtalanul megsemmisülnek. Az igazság ezzel szemben az, hogy ezek a fájlok egy bizonyos ideig még visszaállíthatóak, ha nem is maradéktalanul, de egy jelentős részük biztosan.

Törölt vagy sérült fájlok visszaállítása

Véletlen fájl- vagy mappatörlés

Aki fájlokat (fotókkal, dokumentumokkal stb.) manuálisan kezel, valószínűleg már követett el olyan hibát, aminek eredményeként a fontos és megtartandó adatok is törlésre kerültek. Ebben az esetben még nem történt katasztrófa, az adatok jó eséllyel 100 százalékban helyreállíthatóak.

Hibás memóriakártya, pendrive

Bár a HDD-knél sem zárható ki egy hardveres meghibásodás, a modern adathordozóknál ez érezhetően gyakrabban fordul elő. Vannak ugyan esetek, amikor hardversérülés olyan jelentős, hogy az már túlmutat a szoftveres adathelyreállítási lehetőségeken, de számos esetben még kezelhető problémáról van szó.

Elavult formátumban lévő adat

Gyakori probléma, amikor egy fontos adat olyan, jellemzően elavult vagy zárt formátumban áll csak a rendelkezésünkre, amit a modern szoftverek már vagy sosem ismerhettek. Az eredeti szoftverek felkutatása és az adatok modern formátumokra való konvertálása izgalmas kihívás és nem is lehetetlen.

Mit ne tegyünk egy véletlen adattörlés után!

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy az operációs rendszer a „törlés” után a fájlok által elfoglalt területen nem semmisíti meg az ott tárolt adatokat, hanem felülírhatóként kezeli, így minél tovább használjuk az eszközt a törlést követően, annál nagyobb eséllyel íródnak felül véglegesen és válnak helyreállíthatatlanná.

A baj bekövetkezésekor érdemes azonnal leállítani az eszközt, hogy speciális adatvisszaállító eszközeink segítségével, kontrollált és felügyelt körülmények között állíthassuk össze a törölt, de még meglévő adatok listáját és elvégezzük a helyreállítási műveletet.

Keresse szakértőinket!

A törölt vagy hibás adatok szakszerű kezelése sok tapasztalatot és szakmai ismeretet igényel, így nem javasoljuk az önálló házi próbálkozásokat, ugyanis a legtöbb esetben többet ártanak, mint használnak.

Kattintson az Árajánlat gombra és egy konzoltáció keretein belül egyeztetjük a lehetőségeket.

Zsarolóvírus, ransomware eltávolítás és adat-visszaállítás CD és DVD lemezek mentése pendrive-ra és külső merevlemezre Incidensek vizsgálata, nyomelemzés és intézkedési terv Kiberfenyegetési riasztások – Cyber Threat Intelligence Antivírus, vírusirtó szoftverek
Árajánlat