FINTECH
Fintech fejlesztések
biztonsági felügyelete

Tegyük együtt védetté a fintech fejlesztéseket a kibertámadásokkal szemben!

Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Az orosz Turla hackercsoport támadhatta meg az egyik európai külügyminisztériumot Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

FinTech pénzügyi rendszerek, szolgáltatások, fejlesztések kiberbiztonsága

Mit kínálunk?

Mit kínálunk Önöknek?

A FinTech világában a biztonság nem opció, hanem követelmény. A Makay Kiberbiztonsági Kft. szakértő csapatával élen járunk a pénzügyi rendszerek és szolgáltatások biztonsági hiányosságainak feltárásában, így segítve ügyfeleinket a legfontosabb pénzügyi követelményrendszerek auditjaira való felkészülésben.

Mit tartalmaz?

Mit tartalmaz a szolgáltatás?

Segítséget nyújtunk az adminisztratív, a logikai és a fizikai védelmi feladatok elvégzésében. Ez kiterjed a (IBSZ, BCP, DRP stb.) szabályzatok és az eljárásrendek ellenőrzésére, a gyakorlatok ezeknek való megfelelésére, a biztonsági események kezelésére, a fejlesztések biztonságossá tételére, valamint az üzemeltetési folyamatokra is.

Miért válasszon?

Miért válasszon minket?

Fontosnak tartjuk, hogy az általunk elvégzett vizsgálat, tanácsadás és segítségnyújtás a lehető legnagyobb hasznot jelentse ügyfeleink számára. Ennek megfelelően Önök partnerünkként profitálnak a kiberbiztonsági auditokban és követelményrendszerekben szerzett sokéves tapasztalatunkból.

Tervezés

A projekt kezdetétől fogva együttműködünk ügyfeleinkkel annak érdekében, hogy a biztonsági szempontokat már a tervezési fázisban integráljuk. Szakértőink segítenek azonosítani a potenciális kockázatokat és biztonsági réseket, amelyek befolyásolhatják a projekt sikerét. Ezen felül, testre szabott megoldásokat kínálunk, amelyek nemcsak hogy megfelelnek a legújabb szabványoknak, hanem optimális teljesítményt is garantálnak.

Secure by Design implementációs támogatás

A Secure by Design elv alkalmazásával biztosítjuk, hogy minden szoftverkomponens a lehető legnagyobb biztonság mellett kerüljön kifejlesztésre. Ezáltal a termék már a kezdetektől fogva ellenállóbb lesz a kiberfenyegetésekkel szemben. Implementációs támogatásunk magában foglalja a biztonsági protokollok integrálását, a kód ellenőrzését, valamint az automatizált biztonsági tesztek beállítását, amelyek kulcsfontosságúak a fejlesztési folyamat minden szakaszában.

Sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt

Szolgáltatásunk magában foglalja a rendszeres sérülékenységvizsgálatokat és penetrációs teszteket, amelyek célja, hogy felfedezzük és javítsuk azokat a biztonsági hiányosságokat, amelyek veszélyeztethetik az ügyfél rendszerének integritását. A tesztek során szimuláljuk a lehetséges támadási forgatókönyveket, így értékelve a rendszer védelmi képességeit. Ezek az elemzések segítenek biztosítani, hogy a rendszer minden eleme megfelelően védett legyen a legújabb fenyegetésekkel szemben.

SOC kiszervezett kiberbiztonsági felügyelet

A SOC, azaz a Security Operations Center szolgáltatásunkkal lehetőséget biztosítunk a fintech vállalatok számára, hogy kiberbiztonsági tevékenységeiket kiszervezve növeljék azok hatékonyságát. Folyamatosan figyeljük és elemzünk minden biztonsági eseményt, így azonosítva és kezelve az esetleges incidenseket valós időben. Ez a megközelítés nemcsak, hogy csökkenti a potenciális kockázatokat, de lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy teljes mértékben a maguk fejlesztéseire koncentrálhassanak.

Fintech business

Compliance audit-felkészítés

Amennyiben vállalkozásuknak működési feltétele valamilyen IT biztonsági követelménynek való megfelelés, legyen az jogszabályi elvárás vagy akár saját megfontolásból, érdemes egy olyan megbízható, szakértő csapatot felkeresni, ami megfelelő tapasztalatokkal rendelkezik az ilyen jellegű vizsgálatok lefolytatásában. Ezen tudás birtokában a megfelelésértékelési eljárásokra (tanúsításokra) jóval könnyebben, célirányosabban és költséghatékonyabban lehet felkészülni, mintha egy vállalkozás ezt önerőből próbálná megoldani.

Cégünk munkatársai több éves tapasztalattal rendelkeznek a 41/2015. (VII. 15.) BM rendelet, 42/2015 (III. 12.) Korm. rendelet, NIS2, NIST, ISO 27001 és egyéb szabványok vonatkozásában végzett auditokban. Az így megszerzett tapasztalatainkkal, a hatályos követelmények folyamatos nyomon követésével segítséget nyújthatunk a fent leírtak elvégzésében, teljesítésében.

Incidensek kezelése és szimulációja

Készen állunk minden váratlan helyzetre. Incidenskezelési szolgáltatásaink és szimulációs gyakorlatok révén ügyfeleink felkészültebben nézhetnek szembe a kiberfenyegetésekkel.

Szolgálatásunk segítségével valós támadások szimulációján keresztül azonosítjuk be a cég rezilienciára vonatkozó folyamatainak és eljárásainak elméleti és gyakorlati hiányosságait, hogy valós támadás esetén már minden a meghatározott forgatókönyv szerint történjen.

Informatikai Biztonsági Felelős szolgáltatás

Az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény 11. § (1) bek. c) pontja értelmében a törvény hatálya alá tartozó szervezet vezetője köteles gondoskodni az elektronikus információs rendszerek védelméről, többek között a következő módon: „Elektronikus információs rendszer biztonságáért felelős személyt nevez ki vagy bíz meg.

Bár úgy tűnhet, ilyen felelősre csak a törvényben meghatározott cégeknek, intézményeknek van szüksége, a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a cégek jelentős részénél nem kerül kinevezésre olyan személy, aki karbantartja az IT biztonsági folyamatokat, szabályokat. Egy ilyen szakember jelenléte nagy mértékben csökkenti egy vállalat IT biztonsági kockázatoknak való kitettségét, így elkerülhetővé válhatnak az olyan jellegű incidensek, melyek komoly anyagi és reputációs vesztéséket okozhatnak.

Cégünk szolgáltatásával levesszük az Önök válláról a terhet, továbbá egy külsős IBF foglalkoztatásával jóval több költséget takaríthatnak meg, mint egy saját állományba felvett szakértő alkalmazásával.

Munkatársaink több éves IT biztonsági szakértői tapasztalattal rendelkeznek, emellett nemzetközi minősítést (CISA) is szereztek, emellett folyamatosan oktatásokon, továbbképzéseken vesznek részt.

Az IBF szolgáltatásunk keretében – egyéni megállapodástól függően, a teljesség igénye nélkül – az alábbi feladatokat látjuk el:

Védelmi megoldások beszerzése, beüzemelése és üzemeltetése

A Makay Kiberbiztonsági Kft. nemcsak a NIS2 követelményeinek maradéktalan teljesítésének felkészítésében segít, hanem azon védelmi technológiák (antivírusok, tűzfalak, biztonsági mentő megoldások, naplógyűjtés sérülékenységvizsgálók stb.) beszerzésében, beüzemelésében és üzemeltetésében is, amik elengedhetetlenek ahhoz, hogy az Önök által kezelt adatok a legnagyobb biztonságban legyenek, szükség esetén pedig folyamatos szakértői felügyeletet élvezzenek.

Honnan kérhetek segítséget?

Kérjen segítséget a Makay Kiberbiztonsági Kft.-től a felkészülésben az Árajánlat gombbal és előzze meg a milliós károkat okozó kiberbiztonsági incidensek bekövetkezését!

Webes, hálózati és rendszerszintű sérülékenységvizsgálat Social engineering vizsgálat és biztonságtudatossági oktatás
Árajánlat