Makay Computer Assessment Passed
Szakértő partnere
a kiberbiztonságban

Felmérjük és továbbfejlesztjük informatikai rendszerei biztonságát az adatvédelmi incidensek és a reputációs veszteségek megelőzése érdekében.

Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Kiszervezett informatikai (IT) biztonság és IBF szolgaltatás

Az informatikai biztonság megvalósítása egy cég működésében elengedhetetlen, ugyanis még a legkisebb szervezetek is célpontnak tekinthetőek, a gyakorlat pedig azt mutatja, hogy megfelelő felkészültség nélkül rövid időn belül áldozatokká is válnak. A feladat komplex, de kiszervezett informatikai biztonsági szolgáltatásunk egy alacsony költségű, mégis nagyon hatékony megoldás lehet a cégek számára.

Kiknek ajánljuk a szolgáltatást?

Magyarországon a cégek jelentős része nem rendelkezik megfelelő informatikai védelemmel, ami jellemzően valamilyen humán erőforrásbeli hiányra vezethető vissza. A megfelelő védelem megvalósítása pedig nem egyemberes feladat. Szükséges kijelölt IBF, sok szabályzat és eljárásrend, védelmi technológiák, kiváló rendszergazdák, külsős auditorok és még sorolhatnánk.

Ha ezek nincsenek meg, vagy elérhetetlenek egy cég számára, ajánlott a feladat kiszervezése a Makay Kiberbiztonsági Kft. szolgálatóhoz, ahol nagy jártassággal rendelkező szakemberek dolgozzák ki és tartják folyamatosan kézben a cég kibervédelmét.

Tipikus feladataink a szervezeti működésben

Szabályzatok és eljárásrendek

Szabályzatok és eljárásrendek

Sokan nem tekintenek ennek nagy jelentőséget, de az incidensek túlnyomó többsége megelőzhető lenne eljárásrendekkel megtámogatott és szigorúan követett szabályzatokkal. Mi kidolgozzuk, folyamatosan karbantartjuk és ellenőrizzük a szabályzatokat, valamint eljárásrendeket.

Védelmi technológiák beszerzése

Védelmi technológiák beszerzése

Egy kisebb vállalkozás számára elsőre komoly kiadásnak tűnhet a kibervédelmi technológiák beszerzése, de hiányuk több tízmilliós váltságdíjat vagy büntetést is eredményezhet. Mi a legmegfelelőbb technológiákat fogjuk szállítani Önöknek és vállaljuk az üzemeltetésüket is.

Biztonságtudatossági oktatás

Biztonságtudatossági oktatás

Számos kibertámadási kísérlet azért válik sikeressé, mert a szervezet nem biztosított megfelelő biztonságtudatossági oktatásokat és felméréseket a munkavállalói számára. Természetesen ezek megvalósítása is része a szolgáltatásunknak.

Biztonságtudatossági oktatás

Felülvizsgálatok és auditok

Amennyiben egy szervezet már lépéseket tett az informatikai biztonság növelése érdekében, mindenképpen javasolt az elvégzett intézkedések rendszeres felülvizsgálata, valamint sérülékenységvizsgálata, mert hibák és véletlen mulasztások mindig előfordulhatnak.

IT biztonsági tanácsadás, audit felkészítés, audit vizsgálatok lefolytatása

Amennyiben vállalkozásuknak működési feltétele valamilyen IT biztonsági követelménynek való megfelelés, legyen az jogszabályi elvárás vagy akár saját megfontolásból, érdemes egy olyan megbízható, szakértő csapatot felkeresni, ami megfelelő tapasztalatokkal rendelkezik az ilyen jellegű vizsgálatok lefolytatásában. Ezen tudás birtokában a megfelelésértékelési eljárásokra (tanúsításokra) jóval könnyebben, célirányosabban és költséghatékonyabban lehet felkészülni, mintha egy vállalkozás ezt önerőből próbálná megoldani.

Cégünk munkatársai több éves tapasztalattal rendelkeznek a 41/2015. (VII. 15.) BM rendelet, 42/2015 (III. 12.) Korm. rendelet, NIST, ISO 27001 és egyéb szabványok vonatkozásában végzett auditokban. Az így megszerzett tapasztalatainkkal, a hatályos követelmények folyamatos nyomon követésével segítséget nyújthatunk a fent leírtak elvégzésében, teljesítésében.

Informatikai Biztonsági Felelős szolgáltatás

Az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény 11. § (1) bek. c) pontja értelmében a törvény hatálya alá tartozó szervezet vezetője köteles gondoskodni az elektronikus információs rendszerek védelméről, többek között a következő módon: „Elektronikus információs rendszer biztonságáért felelős személyt nevez ki vagy bíz meg.

Bár úgy tűnhet, ilyen felelősre csak a törvényben meghatározott cégeknek, intézményeknek van szüksége, a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a cégek jelentős részénél nem kerül kinevezésre olyan személy, aki karbantartja az IT biztonsági folyamatokat, szabályokat. Egy ilyen szakember jelenléte nagy mértékben csökkenti egy vállalat IT biztonsági kockázatoknak való kitettségét, így elkerülhetővé válhatnak az olyan jellegű incidensek, melyek komoly anyagi és reputációs vesztéséket okozhatnak.

Cégünk szolgáltatásával levesszük az Önök válláról a terhet, továbbá egy külsős IBF foglalkoztatásával jóval több költséget takaríthatnak meg, mint egy saját állományba felvett szakértő alkalmazásával.

Munkatársaink több éves IT biztonsági szakértői tapasztalattal rendelkeznek, emellett nemzetközi minősítést (CISA) is szereztek, emellett folyamatosan oktatásokon, továbbképzéseken vesznek részt.

Az IBF szolgáltatásunk keretében – egyéni megállapodástól függően, a teljesség igénye nélkül – az alábbi feladatokat látjuk el:

Honnan kérhetek segítséget?

Kérjen segítséget a Makay Kiberbiztonsági Kft.-től a felkészülésben az Árajánlat gombbal és előzze meg a milliós károkat okozó kiberbiztonsági incidensek bekövetkezését!

Webes, hálózati és rendszerszintű sérülékenységvizsgálat Social engineering vizsgálat és biztonságtudatossági oktatás
Árajánlat