Home office távmunka biztonsági vizsgálata, ellenőrzése, auditálása
(munkáltatói és munkavállalói oldalon egyaránt)

A koronavírus-járvány egyik napról a másikra kényszerítette rá a cégeket, hogy home office távmunka lehetőséget biztosítsanak munkavállalóik számára. Ugyanakkor az is hamar kiderült, hogy a vállalkozások nem voltak erre felkészülve, a kellően kidolgozott és letesztelt gyakorlat hiányában pedig olyan hibákat követtek el a megvalósítás során, amik egyszerre kockáztatták az adatok bizalmasságát és sértetlenségét, valamint az egész cég jövőjét.

Mivel az otthoni munkavégzés lehetőségének igénye általánossá vált, a munkáltatóknak nemcsak a munkaanyagok távoli elérését kell biztosítaniuk a munkaválallóik számára, hanem azok biztonságát is garantálniuk kell, méghozzá a felelősség hárítása nélkül, ugyanis egy adatlopást vagy végleges adattörlést senki sem fog semmissé tenni, a felmerült károkat pedig senki sem fogja maradéktalanul kompenzálni.

A kiberbűnözők és az automata támadókódok sok esetben az internetre nyitott RDP-n, FTP-n és SMB-n juttatják a zsarolóvírusokat a cégek belső hálózatára

Ezen feladat megoldásának támogatására és a potenciális fenyegetések elhárítására indítottuk el vizsgálati szolgáltatásunkat, amivel a cégek megtudhatják, mik azok a hiányosságok, amiket még mindenképpen pótolniuk kell.

Home office távmunka biztonság munkáltatói oldalról

Mivel a távmunka lehetőségét a munkáltatónak kell biztosítania és megvalósítania, a vizsgálatnak mindenképpen ki kell térnie a céges informatikai infrastruktúra felépítésére, használatának módjára, az alkalmazott tűzfal eszközökre, a kiépített távoli elérési csatornákra és azok védelmére is.

A munkáltatói oldal vizsgálata természetesen többféle mélységben elvégezhető, így igényelhető belső hálózati audit és hálózati határvédelmi sérülékenységvizsgálat is.

Home office távmunka biztonság munkavállalói oldalról

Számos cég abban a tévhitben él, hogy a home office távmunka lehetőség csupán egy VPN kapcsolódási pont kiépítéséből áll, hiszen a munkavállalók ezen a csatornán valóban hozzáférhetnek a belső hálózaton tárolt és kezelt munkaanyagokhoz.

Csakhogy a belső hálózathoz csatlakozó munkaállomások és mobil eszközök védelme, valamint használatának korlátozása legalább ugyanannyira kulcsfontosságú kérdés, mint a céges infrastruktúráé.

A munkavállalói vizsgálat során ellenőrzésre kerülnek az otthonról is használható, hordozható munkaállomások védelmi megoldásai, authentikációs beállításai, a rajtuk elvégzett jogosultsági korlátozások és az adattitkosítási technológiák gyakorlati alkalmazásai is.

Biztonságtudatossági teszt

Bár a legtöbb informatikai biztonságtudatossági hiányosság kompenzálható valamilyen szoftveres és hardveres védelmi megoldással, vannak olyan esetek (pl.: érzékeny adatok kijuttatása a védett környezetből), ahol kizárólag a felhasználók ismereteire kell bíznunk az adatok biztonságát.

Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy tisztában legyünk munkavállalóink informatikai biztonságtudatossági ismereteinek mélységével és pótoljuk a felmerülő hiányosságokat tananyagok és tesztek formájában.

Kérjen árajánlatot a szolgáltatásra!

A Makay Kiberbiztonsági Kft. home office biztonsági vizsgálat szolgáltatását azoknak a cégeknek ajánljuk, amik újonnan kívánnak távoli munkavégzést támogató megoldásokat bevezetni, vagy nem biztosak abban, hogy a kialakított környezet kellőképpen védi a szervezet által kezelt adatokat.

Kattintson az Árajánlat gombra, mi pedig további részletekkel és segítséggel szolgálunk a témával kapcsolatban!

Hálózati és rendszerszintű sérülékenységvizsgálat Weboldalak és webszerverek sérülékenységvizsgálata Penetrációs teszt, behatolásteszt, sérülékenységek validálása Fortinet védelmi eszközök, termékek
Ne maradjon le a legújabb kiberbiztonsági hírekről, fejlesztésekről, kutatási eredményekről és fenyegetési riasztásokról!
KATTINTSON IDE és iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, hogy a legfontosabb információk biztosan eljussanak Önhöz!
Árajánlat