Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Igazságügyi kiberbiztonsági szakértői tanácsadás hatóságok számára

A zsarolóvírusok 2017-es robbanása óta a bűnüldöző hatóságoknak egyre több olyan esettel kell foglalkozniuk, amiben a bűncselekmény elsősorban informatikai eszközök segítségével került elkövetésre. Ezek vizsgálata és a potenciális evidenciák felkutatása viszont olyan naprakész szakmai ismereteket igényel, amikkel kapcsolatban az illetékes hatóságok számára célszerű konzultáció keretein belül megismerni a terület szakértőinek állásfoglalását is.

Mivel a Makay Kiberbiztonsági Kft-t naponta több cég keresi fel kiberbiztonsági incidens témában és egyre rendszeresebb az, hogy a bűnüldöző hatóságok cégünk segítségét kérik egy-egy esettel kapcsolatban, szeretnénk hivatalosan is kifejezni együttműködési szándékunkat. A hatóságok megkeresését az Elérhetőségek lapunkon várjuk.

Megjegyzés: Amennyiben egy adott esettel kapcsolatban a kiberbűncselekmény áldozatául esett magánszemély vagy cég egyenesen a bűnüldöző hatóságokhoz fordult, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet válik illetékessé a nyomozásban.

Incidensek vizsgálata, nyomelemzés és intézkedési terv Zsarolóvírusok számítógépeken és okostelefonokon IT biztonsági tanácsadás és oktatás vállalkozások számára Kiberfenyegetési riasztások – Cyber Threat Intelligence Zsarolóvírus, ransomware és hackertámadás elleni védelem Mit tegyünk zsarolóvírus-támadás esetén? Social engineering vizsgálat és biztonságtudatossági oktatás
Kapcsolat