Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Rapid sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt webfejlesztők számára

A webfejlesztők és a webfejlesztéssel foglalkozó cégek jelentős része nincs tisztában azzal, hogy jogilag (ellentétesen specifikáló megbízási szerződés nélkül) a saját felelősségük az általuk elkészített szoftvertermék biztonságosságának garantálása, ami ebben az esetben egy általános sérülékenységektől mentes weboldal, vagy valamilyen webes szolgatás.

A Makay Kiberbiztonsági Kft. ezért elindította a sérülékenységvizsgálati szolgáltatásának egy egyszerűsített alternatíváját, amit kifejezetten webfejlesztő cégeknek ajánlunk, hogy ügyfeleik számára egy kiberbiztonsági szempontból is ellenőrzött és tesztelt terméket adhassanak át.

Személyes adatok és a reputáció védelme

Hogy miért fontos az elkészített weboldal és az általa kezelt adatok biztonsága? Miért érinti ez a fejlesztőt, ha a GDPR követelményeinek való megfelelés a weboldal üzemeltetőjének kötelessége?

Egy kellően hiányos szerződéssel, ami nem tartalmazza a fejlesztő biztonságra vonatkozó garanciavállalását, ugyan meg lehet úszni egy felelősségre vonást, de ha egy ügyfélnek átadott weboldal kibertámadás áldozatául esik, amely során ügyféladatok, üzleti titkok szivárognak ki, vagy kritikus információk lesznek manipulálva, a súlyos reputációs veszteség elkerülhetetlen, ugyanis az ügyfelek nem szívesen bíznak meg olyan céget fejlesztéssel, aminek eredménytermékei nem felelnek meg a biztonsági elvárásoknak.

Egyszerűsített vizsgálat átadás előtt, projektenként

Mivel vannak esetek, amikor egy teljes sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt (behatolás tesztelés, sérülékenység validálás) nem fér bele a fejlesztő pénzbeli vagy időbeli keretébe, egy részletesen dokumentált, korlátozott számú céleszközt használó vizsgálatok alacsonyabb költségekkel is arányaiban nagyon sokat javíthatnak a termékek biztonságosságán.

„Biztonságos szoftvertermék” minősítés

Manapság, amikor minden hétre jut egy nagy volumenű kiberbiztonsági botrány, egy cég számára az ügyféladatok igazoltan biztonságos kezelése presztízskérdés, amit az ügyfelek számára is ajánlott kommunikálni. Az alábbi jelvénnyel a Makay Kiberbiztonsági Kft. OWASP Application Security Verification Standard, Mobile Application Security Verification Standard vagy Web Security Testing Guide alapú sérülékenységvizsgálat és/vagy penetrációs teszt szolgáltatását igénybe vevő cégek bizonyíthatják, hogy komoly figyelmet fordítanak szoftvertermékeik biztonságossá tételére.

Verified by Makay Cybersecurity Ltd.

A vizsgálat lezárását követően szakértőink automatikusan felajánlják a jelvény feltüntetésének lehetőségét, ezzel kapcsolatban további részleteket ezen a lapunkon olvashat.

Sérülékenységvizsgálat szolgáltatás árajánlat

A részletekért látogasson el a sérülékenységvizsgálati szolgáltatásunk lapjára, vagy keresse etikus hacker kollégáinkat az Árajánlat gombbal, és kérjen tájékoztatást az Ön által üzemeltetett rendszerek fenyegetettségéről!

Sérülékenységvizsgálat és penetrációs teszt szolgáltatás
Árajánlat