Súlyos sebezhetőségre figyelmeztet a Fortinet Az orosz Turla hackercsoport támadhatta meg az egyik európai külügyminisztériumot Orosz állami hackerek forráskódokat lophattak el a Microsofttól Mi az a Ransomware-as-a-Service? 110 milliós bírságot kapott a KRÉTA meghekkelt fejlesztője Szoftverengedélyezési folyamat – Kiberbiztonsági ellenőrzőlista Letartóztatták a LockBit néhány tagját, kiadtak egy dekriptáló szoftvert Broken Object Level Authorization sérülékenység javítása, megelőzése A titkosított Signal üzenetküldő bevezetet a felhasználóneveket Információbiztonság vs. kiberbiztonság Felhőalapú kiberbiztonsági tanácsadás és audit Kiberbiztonsági partnerprogram CVSS: Common Vulnerability Scoring System Sérülékenységvizsgálat, penetrációs teszt és red teaming jellemzői Session Hijacking sérülékenység javítása, megelőzése Kövessen Minket LinkedInen is!

Recorded Future SOC vulnerability és threat intelligence platform

A SOC (Security Operations Center) csapatok elsődleges feladata az, hogy megelőzzék a kiberbiztonsági incidenseket, elhárítsák az aktív támadásokat és monitorozzák a védett szervezet informatikai infrastruktúrájának biztonságát. A megfelelő védelem garantálásához a Recorded Future fejlett vulnerability és threat intelligence platformot ajánl ügyfeleink számára.

A Recorded Future biztonsági információgyűjtő platformja rengeteg (a felhasználó által bővíthető) forrásból szerez be és kategorizál híreket, bejegyzéseket, riasztásokat, fórumbeszélgetéseket és nyilvántartásokat az internet legmélyebb bugyraiból is.

Recorded Future GUI interface

Recorded Future modulok

A Recorded Future képességeit és árazását az határozza meg, hogy a szervezet mely modulok használatára ra fizet elő. Az elérhető modulok különböző területekre koncentrálnak különböző megközelítéssel és így a szervezet számára meghagyják azt a szabadságot, hogy csak azokért a funkciókért fizessen, amit valóban használni kíván.

Brand Intelligence

A Recorded Future Brand Intelligence modulja a platformot használó szervezet és leányvállalatainak neveit és domain címeit keresi a potenciális fenyegetések szövegében. Ezzel felderíti például a domain nevekkel való visszaélést, a szervezet megtévesztés céljára történő megszemélyesítését, az arculati elemeit felhasználó adathalász e-mail-kampányokat, az ellene tervezett kibertámadásokat és a munkavállalók hitelesítő adatainak kiszivárgását.

Geopolitical Intelligence

A Recorded Future Geopolitical Intelligence modulja azon geopolitikai információk begyűjtéséért és feldolgozásáért felelős, amik fizikai erőforrások (például települések, épületek, régiók vagy országok) ellen tervezett támadásokra engednek következtetni. Ez különösen hasznos kritikus infrastruktúrák (közművek, erőművek stb.) potenciális fenyegetéseinek előrejelzésénél és az azokra való felkészülés során.

SecOps Intelligence

A Recorded Future SecOps Intelligence modulja lehetővé teszi, hogy a szervezetek SecOps (biztonsági üzemeltetési eljárások) és SOC (biztonsági műveleti központ) divíziói a platformon fellelhető adatok alapján gyorsabban dönthessenek. A modul különlegessége a beépített, fájlok és URL-ek számára tesztkörnyezetet biztosító SandBox komponens, amivel a gyanús tartalmak ellenőrizhetők kártékonyság szempontjából.

Third-Party Intelligence

A Recorded Future Third-Party Intelligence modulja a Brand Intelligence modulhoz hasonlóan monitorozza a szervezet külsős partnereinek és beszállítóinak fenyegetettségét, ugyanis egy esetlegesen kompromittált partnerszervezet ugyanolyan jelentés kockázatot jelent, mint maguk a támadók. Ennek a megközelítési módnak köszönhetően a Recorded Future plusz adatokat közöl a védett szervezet ökoszisztémáján belüli biztonsági állapotáról.

Threat Intelligence

A Recorded Future Threat Intelligence modulja talán a legérdekesebb a SecOps és a SOC divíziók számára, ugyanis segítségével gyors és közvetlen hozzáférést kapunk a globális, a helyi, valamint az adott védett szervezetre vonatkozó fenyegetésekkel kapcsolatos információkhoz. A megoldásban lévő összes fenyegetettség-felderítési adat valós időben kereshető és az információs kártyákkal részletesen megismerhető.

Vulnerability Intelligence

A Recorded Future Vulnerability Intelligence modulja segítségével globálisan és a szervezet informatikai infrastruktúrájában is megtalálható szoftverelemek sérülékenységeit kísérhetjük figyelemmel. A hackerfórumok, a darknet piacok, a támadási kampányok és a támadók által kitervelt módszerek folyamatos figyelésének köszönhetően a sérülékenység-felderítési ismeretek által kimutatott kockázati szint a fenyegetés tényleges mértékének megbízható mutatója.

Kompatibilis technológiák

Recorded Future Integrations

A Recorded Future threat intelligence platform megvásárlása

A Recorded Future által fejlesztett threat intelligence platform különösen ajánlott azon szervezetek számára, amik a védelem biztosítása érdekében dedikált SOC csapatot alkalmaznak. Keressen minket a szoftver használatával, valamint megvásárlásával kapcsolatban, és mi partnerként fogjuk segíteni az Recorded Future-rel való munkája során.

Sérülékenységvizsgálat szolgáltatásként Penetrációs teszt, behatolásteszt, sérülékenységek validálása IBM Security QRadar SIEM, SOC szoftver GFI LanGuard hálózati sérülékenységvizsgáló szoftver Tenable Nessus sérülékenységvizsgáló szoftver Rapid7 Nexpose sérülékenységvizsgáló szoftver Rapid7 Metasploit Pro penetrációs teszt szoftver Social engineering vizsgálat és biztonságtudatossági oktatás
Árajánlat