Fájlok és adattárolók feltörhetetlen titkosítása

Manapság, amikor mind a hatóságok, mind a kiberbűnözők árgus szemekkel kutakodnak a személyes adataink után, sokakban felvetődik a kérdés, hogy mégis hogyan védhetjük meg úgy az adatainkat, hogy az ne kerüljön milliós összegekbe. Szerencsére van megoldás, ráadásul még ingyenes is. Ugyanakkor az adatok titkosításához szükséges néhány olyan ismeret, ami még a szakmában sem feltétlenül közismert.

Keresse kollégáinkat az Árajánlat gombbal, és kérjen tájékoztatást az Ön adatainak, valamint kommunikációjának titkosítási lehetőségeiről!

Miért fontos az adatok titkosítása?

Az adatok titkosítása nemcsak az üzleti világ szereplői számára lehet hasznos, hanem az átlagfelhasználók számára is. Míg előbbiek gyakran a hatóságok és a riválisok elől próbálják elrejteni az érzékeny információkat, addig utóbbiaknak az adatlopásra kifejlesztett, automatizált kártevőktől kell tartaniuk.

Mindkét esetben az a cél, hogy az adatokhoz (dokumentumok, fotók, videók, stb.) csak azok férhessenek hozzá, akik arra jogosultak. Például nem feltétlenül szerencsés, ha egy privát üzleti dokumentumot egy piaci rivális is képes megnyitni, de az sem, ha egy kártevő a legféltettebb családi fotóink elrablásával vagy még privátabb fotóink közzétételével fenyeget.

Hogyan titkosítsuk az adatainkat?

Szerencsére a piacon több megoldás is elérhető, viszont egyáltalán nem mindegy az ár, a felhasznált technológia és a különböző platformok támogatása. Fontos, hogy a titkosított fájlokhoz évek múlva, akár egy másik eszközön is hozzáférhessünk, és ne merüljenek fel olyan problémák, mint például egy floppy-lemez esetében, amit manapság már alig van lehetőségünk megnyitni.

Hexedit VeraCrypt Container

Legyen szó egy titkosított pendrive-ról, egy külső merevlemezről, egy (további fájlokat tartalmazó) konténerfájlról okostelefonon, mindent megvalósíthatunk, használatát pedig laikusok számára is érthető módon bemutatjuk.

Melyik titkosítási megoldást válasszuk?

Természetesen egyik technológiáról sem állíthatjuk, hogy 100 százalékos védelmet biztosít, de vannak módszerek, amik mindenképpen jobbak a többségnél. Ügyfeleink számára rendszerszintű lemeztitkosítást, külső adattárolók (hordozható merevlemez, pendrive, SD-kátya, stb.) titkosítását és konténerfájlok titkosítását ajánljuk.

A rendszerszintű titkosítás esetében a notebook egész merevlemeze titkosításra kerül, annak tartalma külső eszközökkel sem olvasható. A titkosított külső adattárolókat bárhová magunkkal vihetjük, azok tartalmához bármelyik számítógépen hozzáférhetünk egy erre szolgáló feloldószoftver segítségével. A titkosított konténerfájlokat pedig szabadon mozgathatjuk és másolhatjuk, annak feltörése még illetéktelenek birtokában is közel áll a lehetetlenhez.

Zsarolóvírus, ransomware eltávolítás és adat-visszaállítás Incidensek vizsgálata, nyomelemzés és intézkedési terv Kiberfenyegetési riasztások – Cyber Threat Intelligence Antivírus, vírusirtó szoftverek Social engineering vizsgálat és biztonságtudatossági oktatás IT biztonsági tanácsadás és oktatás vállalkozások számára

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Zsarolóvírusok eltávolítása és adat-visszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

Incidensvizsgálat és nyomelemzés

DoS, DDoS támadás, terhelésteszt

Social engineering, biztonságtudatosság

Fájlok visszaállítása és végleges törlése

Hackertámadás elleni védelem

IT biztonsági tanácsadás és oktatás

Védelmi és vizsgálati termékek

Fájlok és adattárolók „törhetetlen” titkosítása

Antivírus megoldások PC-re és mobil eszközökre

Kibersuli gyerekeknek
az internet veszélyeiről

Általános kiberbiztonsági fogalomtár

Webes és hálózati sérülékenységvizsgálat

Incidensvizsgálat és nyomelemzés

Zsarolóvírusok eltávolítása és adat-visszaállítás

Cyber Threat Intelligence
riasztások

DoS, DDoS támadás, terhelésteszt

Social engineering, biztonságtudatosság

Hackertámadás elleni védelem

Árajánlat